Prästerskapet


Kyrkoherde Peter Gebara (SCJ)

Vår församlings kyrkoherde, fader Peter Gebara, är född den 10 maj 1958 i Chorzów som är belägen i Schlesien i syd västra Polen. Han är det sjätte barnet i en barnskara av 10. Fader Peter gick i grundskolan och gymnasium i sin hemstad och efter detta påbörjade han sitt novitiat i Jesu Heliga Hjärtas brödraskap (SCJ) i Pliszczyn nära Lublin.

 

Han fortsatte efter ett års novitiat med filosofi och teologi studier i Stadniki nära Kraków. Han tog sin magisterexamen i moralteologi. Han blev prästvigd i juni 1986. Hans första församling var Węglówka församling i södra Polens bergtrakter. Därifrån flyttades han till Chmielóws församling i mellersta Polen. Som präst har han framför allt arbetat med barn och ungdomar.

 

Till Finland anlände fader Peter den 21.7.1991. Han började som assistent i Heliga Korsets församling i Tammerfors. I Tammerfors började han också sina studier i finska språket och bekantade sig med finska kulturen och samhället. Fader Peter blev tillförordnad kyrkoherde i Tammerfors omfattande församling och han blev senare kyrkoherde. Han blev utsedd till kyrkoherde i Heliga Birgittas och den salige Hemmings församling i Åbo den 1 januari 2003. Fader Peter är fortvarande vår aktiva och energiska samt glada kyrkoherde.

 


►  HUVUDMENYN
►  SVENSKSPRÅKIGA FÖRSTASIDAN

Webmaster romanos (at) katolinen.fi