Papisto


Kirkkoherra Peter Gebara (SCJ)

Seurakuntamme kirkkoherra, isä Peter Gebara, on syntynyt 10.5.1958 Chorzówissa, joka sijaitsee Sleesiassa, Lounais-Puolassa. Hän on kymmenlapsisen perheen kuudes lapsi. Isä Peter suoritti peruskoulun sekä lukion kotikaupungissaan ja sen jälkeen hän aloitti novisiaatin Jeesuksen Pyhän Sydämen (SCJ) veljeskunnassa, Pliszczynissä, lähellä Lublinia, Puolassa.

 

Hän jatkoi vuoden kestäneen novisiaatin jälkeen filosofian ja teologian opintojaan Stadnikissa lähellä Krakovaa. Maisterin tutkinnon hän suoritti moraaliteologiasta. Papiksi hänet vihittiin kesäkuussa vuonna 1986. Hänen ensimmäinen seurakuntansa oli Węglówkan seurakunta Etelä-Puolan vuoristossa. Sieltä hän siirtyi Chmielówin seurakuntaan Keski-Puolaan. Pappina hän on työskennellyt ennen kaikkea lasten ja nuorten parissa.

 

Suomeen isä Peter saapui 21.7.1991 ja aloitti Tampereen Pyhän Ristin seurakunnassa asistenttina. Tampereella hän aloitti myös suomen kielen opinnot sekä tutustui Suomen kulttuuriin ja olosuhteisiin. Isä Peter yleni nopeasti vt. kirkkoherraksi Tampereen laajaan seurakuntaan ja myöhemmin kirkkoherraksi. Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kirkkoherraksi hänet nimitettiin 1.1.2003. Isä Peter toimii edelleen aktiivisena ja tarmokkaana sekä iloisena seurakuntamme kirkkoherrana.

 


►  PÄÄVALIKKO
►  SUOMENKIELINEN ETUSIVU

Webmaster romanos (at) katolinen.fi