Kirkkoremontti


Rakkaat seurakuntalaiset!

 

Keväällä sain kirjeen Bonifatiuswerkista. Bonifatiuswerk on saksalainen katolinen hyväntekeväisyysjärjestö, jonka mottona on Keiner soll alleine glauben (Kenenkään ei pidä olla uskossaan yksin). Sen tehtävänä on mm. tukea laajasti katolista toimintaa, uskonelämää ja uskon vahvistamista siellä missä sitä tarvitaan, mm. Pohjoismaissa, joissa katolilaisia on muuhun väestöön nähden hyvin vähän. Meidänkin seurakuntamme on saanut nauttia Bonifatiuswerkin tuesta jo aiemmin eli kun Birgitta-salia rakennettiin. Siitä on muistolaatta Birgitta-sisarten sisäänkäynnin vieressä muistuttamassa Bonifatiuswerkin ystävällisyydestä meitä kohtaan.
·
Nyt kirje sisälsi tiedon, että seurakunnalle on myönnetty merkittävää tukea seurakunnan kiinteistön remontoimiseen. Tuen edellytyksenä on, että itse maksamme omavastuuosuuden kustannuksista eli kyllä seurakunnallekin tulee maksettavaa. Olemme perustaneet kirkkoremonttia varten oman tilin. Hiippakuntamme asiainhoitaja Isä Pasinato tukee tätä suurhanketta innokkaasti.

 

Kirkkoremonttitili

FI88 1544 3000 2018 35
NDEAFIHH

 

Remonttia varten on perustettu projektiryhmä, jonka jäsenet ovat seurakunnan jäsenet Benito Casagrande ja talousneuvoston jäsenet Johannes Salminen ja Robert Paul. Lisäksi projektiryhmässä on tällä hetkellä asiantuntijoina Juha Lehtonen ja Ismo Tuulianen insinööritoimisto LeVIAsta sekä remontin valvonnasta vastaava asiantuntija, rakennusmestari Jouni Allén. Itse olen projektiryhmän puheenjohtaja. Hankeryhmä on kokoontunut virallisesti 7 kertaa ja projektin osat alkavat hahmottua. Tarkoitus on korjata lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmät sekä tehdä tarvittavia rakennemuutoksia pappilaan, seurakuntasaliin ja kirkkosaliin. Myös sähköjärjestelmä uusitaan. Varsinainen remonttiurakka on suunniteltu alkavaksi ensi kesänä, johon mennessä lienee saatu Turun kaupungin rakennusviranomaisten hyväksyntä suunnitelmille.
·
Kirkkorakennuksemme on vuodelta 1966 ja ehdottomasti remontin tarpeessa. Voimme olla iloisia ja kiitollisia Bonifatiuswerkille sen antamasta tuesta meille. Kyseessä on seurakuntamme suurimpia urakoita kautta aikojen. Siksi joudumme edelleen säästämään ja varmistamaan että varat riittävät kaikkeen siihen mitä remonttiin kuuluu. Siinä mielessä teidän on hyvä panna muistiin tuo tilinumero ja ajatella seurakuntaamme ja kirkkoamme hyväntekeväisyyskohteenanne myös näin joulun alla. Kirkkosi tarvitsee tukeasi.
·
Rukoilkaamme hankkeen sujuvan ja menestyksellisen etenemisen ja Bonifatiuswerkin puolesta.
·
Turussa 12.11.2020

 

Kirkkoherra Peter Gębara (SCJ)
☏ 0400 458128
☏ +358 400 458128
✉ peter.gebara (at) katolinen.fi

 

PS: Pyydän samalla, että jokainen tarkistaa antamansa sähköpostiosoitteen ja toimittaa minulle uuden sähköpostiosoitteen, jos se on muuttunut. Myös sinä, jonka sähköpostia minulla ei ole, olet sydämellisesti tervetullut lähettämään sähköpostiosoitteen minulle. Meillä ei valitettavasti ole varaa lähettää kirjeitä seurakuntalaisille kovin usein ja siksi sähköpostiosoitteisto on erityisen tärkeä. Seurakunnan asioita voit seurata osoitteessa birgitta.katolinen.fi.

 


Rakkaat seurakuntalaiset!

 

Lähestyn teitä näin uuden työkauden alkaessa. Edellinen viestini kesän alussa kertoi kirkkoremontin tilasta. Kesän aikana remontti eteni vähään hitaammin mutta nyt siihen on taas tullut vauhtia.
·
Meneillään on remontti pappien huoneissa sekä seurakuntasalissa ja seurakuntasalin keittiössä. Monet ovat kysyneet, saadaanko WC kirkon eteisen yhteyteen ja valitettavasti on käynyt ilmi, että viemäröinti ja putket eivät sellaista mahdollista.
·
Remontti näyttää venyvän ja kallistuvan. Emme tiedä milloin se valmistuu, mutta jouluun mennessä pitäisi olla valmista. Työ ei vaikuta messuihin eikä hartauksiin, mutta koska papisto on muuttanut sisarten taloon, ei ole takeita, että joku olisi avaamassa pappilan ovea, kun ovikelloa soitetaan. Paras tapa saada pappiin yhteys on soittaa. Isä Stanin numero on 045 840 7191 ja minun numeroni on 0400 458 128.
·
Bonifatiuswerk kustantaa suuren osan yli 50 vuotta vanhan, mutta rakkaan kirkkokiinteistömme remontista, mutta seurakunnan on maksettava oma osuutensa remontista. Elokuun loppuun mennessä on maksettu remonttilaskuja 147 814,91 euron edestä. Seurakuntalaiset ovat tukeneet rakennusrahastoa upeasti 59 205,85 eurolla, jonka lisäksi seurakunnan tililtä on maksettu 5 097,18 euroa. Bonifatiuswerkiltä olemme tähän mennessä saaneet 150 000,00 euroa.
·
Olemme syyskuun 2021 alussa joutuneet jättämään uuden hakemuksen Bonifatiuswerkille, johtuen heidän ohjeistaan, joiden mukaan saajan, eli seurakuntamme omarahoitusvelvollisuus saattaa kasvaa. Samalla on ilmennyt, että kokonaiskustannus, joksi arvioimme n. 386 000 euroa (johon tulee alv 24 % eli yhteensä 478 640 euroa) ei tule riittämään, koska arvioituihin kustannuksiin on tullut lisäystä valvonnan, suunnittelun ja myös itse rakennustöiden osalta niin, että arvioidut kokonaiskustannukset ovat nyt 466 000 euroa (alveineen 577 840 euroa). On epävarmaa miten suuren osuuden Bonifatiuswerk kustantaa – arviomme ja toivomme on 85 %.
·
Meneillään oleva remontti on ensimmäinen tuntuva remontti tähän kirkkorakennukseen. Vanha tekniikka pitää korvata uudella. Ilmastointi pitää rakentaa, energian talteenotto on tehtävä. Sähköt uusitaan. Vesi- ja viemäröintijärjestelmiä pävitetään. Varmistaaksemme maksuvalmiutemme käännyn siksi puoleenne. Seurakuntamme ei ole vauras, kuten eivät muutkaan Suomen katoliset seurakunnat, mutta me tarvitsemme toimivat kirkkotilat. Luotan siihen, että ymmärrätte että tähän ainutkertaiseen tilaisuuteen saada kirkko remontoitua on ollut syytä tarttua ja remontti on vietävä hyvin ja arvokkaasti päätökseen. Tarvitsemme toisiamme rakennusrahaston kartuttamiseksi ja arvostan uhrauksianne kirkon puolesta koko sydämestäni ja Jumalaa kiittäen. Siksi muistutan, että seurakunnan remonttitili on edelleen käytössä lisäponnistuksiamme varten.
·
Jumalan siunausta!
·
Turku 10.9.2021

 

Kirkkoherra Peter Gębara (SCJ)
☏ 0400 458128
☏ +358 400 458128
✉ peter.gebara (at) katolinen.fi

 


►  PÄÄVALIKKO
►  ETUSIVU

Webmaster
catholicturku (at) outlook.com