Kirkkoremontti


Rakkaat seurakuntalaiset!

 

Keväällä sain kirjeen Bonifatiuswerkista. Bonifatiuswerk on saksalainen katolinen hyväntekeväisyysjärjestö, jonka mottona on Keiner soll alleine glauben (Kenenkään ei pidä olla uskossaan yksin). Sen tehtävänä on mm. tukea laajasti katolista toimintaa, uskonelämää ja uskon vahvistamista siellä missä sitä tarvitaan, mm. Pohjoismaissa, joissa katolilaisia on muuhun väestöön nähden hyvin vähän. Meidänkin seurakuntamme on saanut nauttia Bonifatiuswerkin tuesta jo aiemmin eli kun Birgitta-salia rakennettiin. Siitä on muistolaatta Birgitta-sisarten sisäänkäynnin vieressä muistuttamassa Bonifatiuswerkin ystävällisyydestä meitä kohtaan.

 

Nyt kirje sisälsi tiedon, että seurakunnalle on myönnetty merkittävää tukea seurakunnan kiinteistön remontoimiseen. Tuen edellytyksenä on, että itse maksamme omavastuuosuuden kustannuksista eli kyllä seurakunnallekin tulee maksettavaa. Olemme perustaneet kirkkoremonttia varten oman tilin. Hiippakuntamme asiainhoitaja Isä Pasinato tukee tätä suurhanketta innokkaasti.

 

Kirkkoremonttitili

FI88 1544 3000 2018 35
NDEAFIHH

 

Remonttia varten on perustettu projektiryhmä, jonka jäsenet ovat seurakunnan jäsenet Benito Casagrande ja talousneuvoston jäsenet Johannes Salminen ja Robert Paul. Lisäksi projektiryhmässä on tällä hetkellä asiantuntijoina Juha Lehtonen ja Ismo Tuulianen insinööritoimisto LeVIAsta sekä remontin valvonnasta vastaava asiantuntija, rakennusmestari Jouni Allén. Itse olen projektiryhmän puheenjohtaja. Hankeryhmä on kokoontunut virallisesti 7 kertaa ja projektin osat alkavat hahmottua. Tarkoitus on korjata lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmät sekä tehdä tarvittavia rakennemuutoksia pappilaan, seurakuntasaliin ja kirkkosaliin. Myös sähköjärjestelmä uusitaan. Varsinainen remonttiurakka on suunniteltu alkavaksi ensi kesänä, johon mennessä lienee saatu Turun kaupungin rakennusviranomaisten hyväksyntä suunnitelmille.

 

Kirkkorakennuksemme on vuodelta 1966 ja ehdottomasti remontin tarpeessa. Voimme olla iloisia ja kiitollisia Bonifatiuswerkille sen antamasta tuesta meille. Kyseessä on seurakuntamme suurimpia urakoita kautta aikojen. Siksi joudumme edelleen säästämään ja varmistamaan että varat riittävät kaikkeen siihen mitä remonttiin kuuluu. Siinä mielessä teidän on hyvä panna muistiin tuo tilinumero ja ajatella seurakuntaamme ja kirkkoamme hyväntekeväisyyskohteenanne myös näin joulun alla. Kirkkosi tarvitsee tukeasi.

 

Rukoilkaamme hankkeen sujuvan ja menestyksellisen etenemisen ja Bonifatiuswerkin puolesta.

 

Turussa 12.11.2020

 

Kirkkoherra Peter Gębara (SCJ)
☏ 0400 458128
☏ +358 400 458128
✉ peter.gebara (at) katolinen.fi

 

PS: Pyydän samalla, että jokainen tarkistaa antamansa sähköpostiosoitteen ja toimittaa minulle uuden sähköpostiosoitteen, jos se on muuttunut. Myös sinä, jonka sähköpostia minulla ei ole, olet sydämellisesti tervetullut lähettämään sähköpostiosoitteen minulle. Meillä ei valitettavasti ole varaa lähettää kirjeitä seurakuntalaisille kovin usein ja siksi sähköpostiosoitteisto on erityisen tärkeä. Seurakunnan asioita voit seurata osoitteessa birgitta.katolinen.fi.

 


►  PÄÄVALIKKO
►  ETUSIVU

Webmaster
catholicturku (at) outlook.com